Breaking News

Η άνοδος των κοινωνικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα: Συνέντευξη με κοινωνικούς επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη

Κολυμπώντας γύρω από το Αιγαίο Πέλαγος: Κοινωνικές Επιχειρήσεις (Θεσσαλονίκη)
Η άνοδος των κοινωνικών συνεταιρισμών στην Ελλάδα: Συνέντευξη με κοινωνικούς επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη.
Η Living in Minca είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 2012 στο Λονδίνο ως μια πρωτοβουλία για την προώθηση του μοντέλου των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Το όνομα Minca προέρχεται από τη γλώσσα των ιθαγενών Κέτσουα στη Λατινική Αμερική και περιγράφεται ως ένα αρχαίο παραδοσιακό συλλογικό έργο προς όφελος ολόκληρης της κοινότητας. Θα μπορούσε να είναι Minca το χτίσιμο ενός νέου σχολείου, η ολοκλήρωση μιας συγκομιδής ή ακόμη και να βρεθεί ένα χαμένο παιδί. Μια επιτυχημένη Minca μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από διαβούλευση και με τους πολίτες. Η νομιμότητα της προέρχεται έτσι από τη βάση. Η Minca εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε κοινότητες ιθαγενών στη Λατινική Αμερική.

Μία από τις βασικές υπηρεσίες τους είναι η προσφορά εκπαίδευσης και κατάρτισης για την κοινωνική επιχειρηματικότητα σε πανεπιστήμια, σχολεία, ΜΚΟ και κερδοσκοπικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο (Minca Eduka). Επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες για επιχειρηματίες του κοινωνικού τομέα ( Minca Innoventures), ταξίδια σε όλο τον κόσμο για συνάντηση κοινωνικών επιχειρηματιών (Minca Nomades), έρευνα σχετικά με επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με τις κοινωνικές επιχειρήσεις στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες χώρες (Minca Think Tank).

Περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα τους στο Facebook:
https://www.facebook.com/minca.livingin/media_set?set=a.318622401619242.1073741842.100004144532772&type=1

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε www.livinginminca.org .



No comments