Breaking News

"Κοινωνική Οικονομία-Μια εναλλακτική λύση.

Ενημερωτική εκδήλωση με δημόσια συζήτηση διοργανώνουν η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 και ώρα 15.00 - 17.30, στην αίθουσα  Συνεδριάσεων του Τμήματος Οικονομικών, στον 5ο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία - Μια εναλλακτική λύση».

Στην εκδήλωση, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου «Κοινωνική Οικονομία-μια εναλλακτική λύση» (διάρκειας 50΄), παρουσιάζοντας Συνεταιριστικές Κοινωνικές Επιχειρήσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας, ένα μοντέλο που μπορεί να συμβάλει στη διέξοδο από την κρίση που βιώνουμε σήμερα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα οφέλη και τις διεξόδους που η Κοινωνική Οικονομία και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις προτείνουν, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς στη χώρα μας, μόλις έχει ανοίξει η συζήτηση τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε νομικό. Στόχος της συζήτησης θα είναι η ενθάρρυνση και η υποστήριξη των ενδιαφερομένων παρέχοντας πληροφόρηση από την εθνική αλλά και τη ευρωπαϊκή εμπειρία.
Φορείς που είναι ενεργοί σε πρακτικό επίπεδο θα παρουσιάσουν καλά παραδείγματα και εμπειρίες.

Θα γίνουν σύντομες παρεμβάσεις από τους:
  • Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, «Χρηματοδοτικά εργαλεία»
  • Άρης Χατζηνικολάου, εκπρόσωπος Κοινωνικού Καταναλωτικού Συν/σμού «Bioscoop»
  • Γιώργος Φαρφαράς, εκπρόσωπος της Κοιν.Σ.Επ «Πράσινες Διαδρομές»
  • Στέλλα Γκουδίνογλου, εκπρόσωπος της Κοιν.Σ.Επ «Μυγδονία»

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Άρης Χατζηνικολάου

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

No comments